Oefentherapie Cesar,
in balans door gezond bewegen

Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode, gericht op het verminderen, opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Ervaring van cliënten en diverse onderzoeken wijzen uit dat met oefentherapie Cesar vaak zeer goede resultaten worden behaald.

Er zijn veel mensen die klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat zoals rugpijn, nek- en hoofdpijn, zonder dat daar altijd een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is.
Samen met mij gaat u op zoek naar de oorzaak hiervan en wordt u zich bewust van uw gehele lichaamshouding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Hierdoor krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen.

  • U werkt actief aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie.
  • U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren.
  • U leert hoe uw spieren optimaal samenwerken en de gewrichten op de juiste manier worden belast.
Zo leert u niet alleen zelf uw klachten te verminderen,maar ook te voorkomen dat deze terugkeren. U wordt begeleid en getraind in het aannemen van een gezondere houding. De behandeling zal worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde.
Design by Dutch Portfolio   Developed by Liqid Design