Psychosomatische oefentherapie

Leer beter met stress omgaan door uw eigen lichaamssignalen te leren herkennen en de stress weer in balans te brengen.
Stress is gezond zolang we ons er goed bij voelen. Wij hebben het nodig om goed te kunnen presteren, onszelf te motiveren en het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer wij stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Zodra er sprake is van teveel of langdurige stress, dreigt het gevaar dat lichaam en geest zich onvoldoende herstellen, met als gevolg lichamelijke en/of psychische klachten en verminderde prestaties. Hoe meer wij uit balans raken en onze kracht verliezen, hoe meer signalen van stress wij afgeven. In de psychosomatische oefentherapie ligt de aandacht van de behandeling zowel op de aanpak van lichamelijke klachten als op de manier waarop met stress omgegaan wordt. U leert door middel van gesprekken en lichamelijke oefeningen uw balans te herstellen in het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning.
Daardoor herkent u beter uw eigen lichaamssignalen, leert u beter met stress omgaan en kunt u zo uw balans goed leren bewaken.

Enkele klachten die in aanmerking kunnen komen voor psychosomatische behandeling zijn:
Lichamelijke klachten: algehele vermoeidheid, nek-, rug- en hoofdpijn, RSI/CANS, buikklachten, benauwdheid, hyperventilatie, hartkloppingen, duizeligheid, hoge bloeddruk, slecht slapen
Psychische klachten: Prikkelbaarheid, piekeren, verminderde concentratie, desinteresse, neerslachtigheid, angstgevoelens, onzekerheid, overspanning, burn-out, gejaagdheid, assertiviteitsproblemen, paniekaanvallen.
Een behandeling duurt ca 45 min.
Meer informatie vindt u in de folder Stress, ongezond of gezond, of u kunt direct met mij contact opnemen.

geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut
Design by Dutch Portfolio   Developed by Liqid Design